Verslag 24 mei: Op bezoek bij kunstenaars

Verslag 24 mei: Op bezoek bij kunstenaars

Wat beloofde een mooie avond te worden, bleek een fantastische avond te zijn. Heel gastvrij en enthousiast werden de LEU-K gasten ontvangen door Wilma en Jos en hun beide dochters. De beiden dames verzorgden uitstekend de catering de hele avond terwijl Jos ons uitnodigden in hun ateliers, tuin en prive-bioscoop.

Allereerst volgden we Wilma in haar atelier, alwaar wij een kijkje kregen in haar werk met schilderijen, keramische sculpturen en mozaiek. De verscheidenheid aan materialen die ze gebruikt, de klei afkomstig uit lokale beekjes en veel meer, wat samen zorgt voor uiterst kleurrijke composities. Haar liefde voor paarden uit zich in het wedstrijd rijden op hoog niveau, maar is ook zichtbaar aanwezig in haar kunst.

Aan de andere kant van het huis bevindt zich het atelier van Jos. Hij nam ons mee in de wereld van expressieve beeldhouwkunst. Fantastische beelden in Brons, met als laatste bekende stuk het ruiterstandbeeld Graaf van Horne. Een prachtig beeld wat komend jaar onthuld wordt in Brussel en na een toer langs andere plaatsen in Europa volgend jaar in Weert geplaatst zal worden. Jos vertelde uitvoerig over de tot stand koming van zijn beelden.

Na een kleine versnapering waren de LEU-K leden vrij om een kijkje te nemen in de geweldige tuin van de familie Dirix-van Duuren. Een atelier in het groen met wederom prachtige kunststukken. Als laatste verrassing mochten de LEU-K leden genieten van de filmdocumentaire over het maken van het zevende ruiterstandbeeld van Nederland, Philips van Horne. Zeer uniek, aangezien de film de dag ervoor pas zijn premiere gehad had. Dit was een fantastische afsluiting van het officiele gedeelte van de avond, waarop velen aanwezigen nog lange tijd bleven genieten van alle kunstwerken om hun heen onder het genot van een hapje en drankje.

Wilma en Jos, nogmaals bedankt voor de fantastische invulling van deze avond.
https://www.josdirix.com/
http://www.wilmavanduuren.nl/

Fotoimpressie: