LEU-Kafé Neeritter 29/05/2012

De aftrap van het LEU-Kafe vond plaats in een van de kleinste kernen van Leudal: Neeritter.
Een dorp met een populatie van 1300 inwoners. Klein? Misschien, maar wel met een ongekend groot verenigingsleven en daardoor een heel sfeervol en gezellig dorp.Precies de goede plek voor de aftrap van LEU-Kafe.

Dit vond plaats op dinsdagavond 29 mei in Café de Heerlyckheid, Lambertusstraat 50 in Neeritter. Opkomst: ca 38 enthousiaste ondernemers.

Het was een gezellige drukke avond onder de gastvrijheid van de café-eigenaren die speciaal geopend waren voor deze 1e bijeenkomst van Leu-k Café.
De voorzitter Clemens Meerts opende de avond waarna Jan Mennen van ‘Het Pastorieke’ het woord overnam. De geschiedenis van Neeritter en omgeving werd aangestipt alsook de enkele topsporters die het dorp en omgeving heeft voortgebracht. Er zijn 184 KvK ingeschrevenen, samenvattend Neeritter heeft alles. 8 juli is er een Italiaanse “markt” in Neeritter om de vakantiesfeer aldaar alvast voor te proeven.

Aansluitend introduceert Loes Heijmans haar bedrijf Fabuloes Weddings, zij geeft alvast antwoord op de eerste 3 te verwachten vragen. Wordt er nog getrouwd, is een Weddingplanner alleen voor mensen met veel geld en is er in Limburg belangstelling voor een weddingplanner?

Daarna een enthousiast verhaal van Ruud Dullens over het ontstaan, de groei en de uitdagingen binnen zijn bedrijf Stepco / Bluetea. Van preventieve computerreiniging, it infrastructuur naar het ontwikkelen van IT producten met een hoge belevingswaarde. Ook werden er nog enkele wetenswaardigheden over Neeritter uitgewisseld. Neeritter heeft het allemaal.

Tijdens de 1 minuten presentaties zijn de volgende bedrijven voor het voetlicht gekomen:

  • 3ml, Rob Hompe vertelde over “de vrienden van 3ml” en de voordelen die hieraan verbonden zijn voor ondernemers.
  • B&B de Suikerschuur, Wilma Sillekens, introduceert haar B&B, de pedicure praktijk en haar gezondheidsproducten. Haar freelance “camera”man Maarten werd ook nog even geïntroduceerd.
  • Japack Technisch adviesbureau, Jacques Janssen introduceert zijn bedrijf en informeert over lagere energiekosten. Een bedrijf tot 20 man kan wel 800-1000 euro’s besparen op jaarbasis.
  • Aqua Media adviseurs, Koos Baats introduceert “Hallo Leudal” de vervanger van “de Parel van Leudal” met de vaste columns , mooier papier, de vertrouwde inhoud met verbeterde advertentie mogelijkheden.
  • heer & meester, Martin Koldenhof geeft een update over de zoektocht naar samenwerking met een architect en stilist op Linkedin bij “Leudal onderneemt” en “Leu-k”. Hij introduceert Ulrich Kloth, Arch4you, die de samenwerking onderschrijft en over zijn achtergrond vertelt. Marloes Werter van Louzz was helaas verhinderd ook zij gaat de samenwerking aan. Dat is LEU-K!

Aansluitend werd er gezellig met elkaar gedronken, werden er adressen uitgewisseld en kunnen we terugkijken op een geslaagde avond.
Onderstaand een foto-impressie.