LEU-Kafé Neer 30 oktober 2012

Verslag 5de LEU-K cafe

Beste leden,

Dinsdagavond waren wij te gast bij Sjaak en Marleen Jacobs , eigenaren van café de Klinker in Neer.
Met een opkomst van ca. 35 personen was het weer een geslaagd café te noemen.

De avond werd traditioneel geopend door onze voorzitter, Clemens Meerts, die naast een welkomstwoord, de volgende punten aanhaalde:

  • Dat LEU-K een compleet vernieuwde site heeft.
  • Dat er onlangs een stukje over LEU-K in Dagblad de Limburger gestaan heeft.
  • Dat aankomende LEU-K sinterklaasfeest op 20 november is, heeft u zich al ingeschreven?
  • Dat er nog steeds de mogelijkheid is om spullen aan te leveren voor de ‘goodie bag’ voor 20 november

Vervolgens was het woord aan Dirk Bruning van BGE training & consultancy die met ‘de minuut van Dirk’ een start maakte voor een maandelijks terugkerend item. De tip van deze maand ging over marktconforme prijzen. Moeten ondernemers marktconforme prijzen hanteren? Nee, want ze moeten uniek zijn. Weten wie ze zijn en welke unieke producten ze hun klant kunnen aanbieden, dus geen uurtje factuurtje werk, maar verpak je dienst in een compleet programma.

Daarnaast was het woord aan Peter Daniels, accountmanager van Lindeboom. Hij vertelde over de rijke historie van Lindeboom, in 1870 opgericht door Willem Geenen en nu uitgegroeid tot een volwaardig brouwersbedrijf met een afzetgebied in Weert, Roermond en Venlo en binnenkort Venray, Boxmeer en Nijmegen. De hoofdmoot is pils voor de Horeca, maar er komen steeds meer speciaalbieren, waarvan de Gouverneur de bekendste is. Momenteel bezig met de bouw van een nieuw brouwhuis, welke een energiebesparing van 35% gaat opleveren en zorgt voor een grotere productiecapaciteit met brouwtechnieken á la 2012. Met de komst van dit nieuwe brouwhuis zal ook een nieuw proeflokaal worden gebouwd en daarmee zal de brouwerij worden opengesteld voor iedereen. Peter Daniels nodigt dan ook de LEU-K leden uit om tezijnertijd als een van de eersten een kijkje te komen nemen in het nieuwe brouwhuis en uiteraard te proeven in het proeflokaal!

Van de 1 minuut spreekkist tijd heeft Multisign2 uit Kelpen Oler gebruik gemaakt om hun open dag ter ere van hun 5 jarig bestaan op zaterdag 10 november aan te kondigen. Alle LEU-K leden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen in wat de dames allemaal in huis hebben met betrekking tot vormgeving en belettering. Voor meer info: www.multisign2.nl

Via de voorzitter heeft Bronsgieterij Custers uit Grathem alle leden van LEU-K uitgenodigd op hun open dag as zondag 4 november van 11.00u tot 17.00u.

Daarna was het tijd voor te netwerken tot in de late uurtjes onder het genot van een Lindeboom pils en heerlijke hapjes bereid door onze gastvrouw Marleen.
Wederom een erg geslaagd LEU-K cafe! De volgende vindt plaats op dinsdag 18 december bij Cafe Oad Haor in Horn.

Vergeet u zich niet in te schrijven voor het heerLEU-K avondje op 20 november?
Inschrijven kan nog t/m 14 november, bij voorkeur via onze site.

Met vriendelijke groet,

Judith Lindelauf, namens team LEU-K

Onderstaand een foto-impressie.