LEU-Kafé Kelpen-Oler 22/04/2014

Beste LEU-K leden,

Het was een bijzonder gezellige avond, dinsdag 22 april tijdens het 19de LEU-K café in Kelpen-Oler.
We werden gastvrij ontvangen door Tim Neijnens, de jongste horeca-uitbater van Leudal, die ruim 45 ondernemers in zijn Grandcafé ‘Bie de Tied’ mocht verwelkomen.

Aan hem was dan ook als eerste het woord. Tim schetste ons inzicht in zijn beweegredenen om in te gaan op het verzoek om de exploitatie over te nemen van dit café. Niet na zijn beroepsopleiding doorstuderen op de Hogere hotelschool maar “uitbater” van een café. Het is nogal een beslissing. Maar het bloed van een echte ondernemer stroomt nu eenmaal altijd de goede richting uit.
We hebben nu met eigen ogen kunnen zien wat er met hulp van velen ondertussen gepresenteerd is.
En zoals zijn trotse vader zei: “dit gaat helemaal goed komen”.

Daarna was het woord aan Anita Coolen van Zorgboerderij de Port.. Komend uit een loondienst functie in de zorg heeft ook Anita het ondernemerschap met verve opgepakt. Op 1 maart 2013 geopend en nu na een jaar kan Anita spreken over een succesvolle onderneming
Zorgboerderij de Poort biedt dagbesteding aan ouderen en 24 uurs zorg aan ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Het geeft haar grote voldoening om ouderen weer helemaal op te zien bloeien omdat ze buiten en met dieren kunnen leven. Anita krijgt zelfs advies hoe ze met bepaalde planten en dieren moet omgaan. Met enthousiasme wist ze de aanwezigen te boeien wat vervolgens wel bleek uit de vragen die er vervolgens op haar werden afgevuurd.

Vervolgens meldden zich twee ondernemers voor de 1 minuut pitch:
1. Hans Steenman van BD lease vertelde over zijn werk als onafhankelijk tussenpersoon actief op het gebied van financiering van nieuwe- en gebruikte personen- en bedrijfswagens.
2. Riza Bahadin van de Rabobank Weerterland en Cranendonck stelde zich kort en krachtig aan ons voor. Uitstekend, immers we weten wel wat een bank doet…….!

Al met al weer 4 ondernemers die bewijzen dat we in Leudal een onuitputtelijk aantal leuke en interessante ondernemers hebben.

Door de jonge gastheren werden de ondernemers goed verwend met allerlei lekker hapjes.
Het was een gezellige en nuttige b2b avond waar weer het nodige genetwerkt werd. We blijven van diverse ondernemers horen dat men goede zakelijke contacten opdoet op deze avonden. M.a.w. we mogen weer terugkijken op een zeer geslaagde 19de editie van het LEU-K café.

Noteert u alvast in uw agenda:

27 mei, regulier LEU-K café bij café de Valk in Haelen
24 juni, thema café ‘Creatie is reaCtie’ bij de Uffelse Molen in Haler

Tot de volgende keer!

Met vriendelijke groet,

Team LEU-K