LEU-Kafé Hunsel 29/03/2016

Wow, wat een opkomst! Alleen de golfarrangementen leverden al 45 inschrijvingen op. Het weer klaarde gelukkig net op tijd op, zodat de ‘clinics’ (verdeeld in drie groepen) tijdens mooi droog weer plaatsvonden. En ook voor de golf-pro’s onder ons was het natuurlijk prettig dat de regen verstek liet gaan. Ook de speciale LEU-K schotel die de deelnemers voor- of achteraf konden nuttigen was prima verzorgd. Al met al een geslaagd evenement met naar schatting een totale opkomst van meer dan 60 leden inclusief degenen die alleen voor de netwerkbijeenkomst kwamen.

Later dan gebruikelijk, vanwege de nog binnendruppelende golfers zo rond 20.45 uur, opende onze vicevoorzitter Fritz van Hattem het LEU-Kafé.  Hij gaf het woord aan Ans Breukers, die samen met haar man Harry al 10 jaar de prachtige golfbaan Land van Thorn bestiert. Ans deed ons kort uit de doeken hoe de club is ontstaan en hoe ze bewust kozen voor een andere opzet dan in Nederland gebruikelijk, en waarmee ze de golfsport promoten als betaalbaar en recreatief. De gezellige ‘huiskamer’ waarin het LEU-Kafé gehouden werd sprak verder voor zich.

Daarna was het de beurt aan de ‘pitchers’ Tijdens de laatste bestuursvergadering werd besloten om de ‘ouderwetse’ zeepkist weer te introduceren als spreekgestoelte. De kist stond netjes opgesteld en … niemand die er op kroop. Beste pitchers, dat moet de volgende keer natuurlijk wel beter.

  • Het spits werd afgebeten door Sjoerd Kessels van escargotskwekerij ’t Slakkenhuys uit Ospel. Hij nodigde iedereen enthousiast uit voor zijn ‘slakkentour’, een bijzonder groepsactiviteit met rondleiding en proeverij. Later deelde hij nog vrijkaartjes uit om zijn uitnodiging kracht bij te zetten.
  • Daarna was het de beurt aan Thei Verstappen van camping Geelenhoof in Kelpen-Oler. Hij brak een lans voor een nieuwe activiteit, die per april 2016 van start zal gaan; Voetbalgolf in 18 holes. Een leuk alternatief voor het boerenweigolf en het midgetgolf dat al langer bij de camping op het programma staat.
  • De afsluiting kwam van Huub Verhaag van bloemen- en plantenkwekerij Verhaag waar ons volgende LEU-Kafé zal plaatsvinden. Hij nodigde iedereen uit om alvast eens een kijkje te komen nemen in het weekend van 23 & 24 april waarin een tweetal evenementen zullen plaatsvinden, te weten ‘Kunst in de Kas’ (beide dagen) en ‘Loeren bij de boeren (alleen op de 24e).

De afsluiting van het officiële gedeelte is dan weer voor Fritz. Hij deelt aan de sprekers en aan de nieuwe bestuursleden een leuke LEU-K mok uit, gevuld met heerlijke chocolade paaseitjes en wenst iedereen nog veel plezier tijdens de aansluitende netwerkborrel, die rond 21.30 van start ging.

Voor een mooie sfeerimpressie van de golfactiviteiten en eten kunt u een kijkje nemen onderaan dit artikel. De prachtige foto’s werden deze keer gemaakt door Chrétien Wetemans van Puls Software & Services. Roeping misgelopen, Chrétien?

Alle leden bedankt voor een prachtige opkomst en de gezelligheid. En verder natuurlijk aan de pitchers en aan Ans en Harry Breukers voor de gastvrijheid en de aangeboden golfarrangementen.

Tot LEU-K, tot dinsdag 26 April in de kas bij Huub Verhaag in Ell!