LEU-Kafé Horn 18/12/2012

Op dinsdag 18 december was er weer een leu-Kafee, ditmaal  bij café OAD HOAR te Horn. Thijs en Sonja Schreurs hebben ons gastvrij ontvangen in hun bruine café. Vroeger stond bij deze plek bierbrouwerij Huyben, die in in de zestiger jaren overgegaan naar Heineken/Amstel.  Het mooie uithangbord in het café herinnert nog aan deze tijd.

Na de pitch van Dirk Bruning die zijn MINUUT VAN DIRK presenteerde kwamen de heren Har Sillen en Jac Wijnands van de historische kring ons wegwijs maken in de vaderlandse geschiedenis. Jac Wijnands vertelde ons over de ons allen wel bekende graaf van Hoorne die door de hertog van Alva aan het begin van de Nederlandse opstand (80 jarige oorlog) tegen Spanje een kopje kleiner werd gemaakt. Deze graaf  kwam dus uit Horn en niet uit Hoorn. Samen met de graaf van Egmond en  Willem van Oranje heeft hij de opstand tegen Spanje vorm gegeven. Er werden verder nogal wat historische anekdotes  over Horn op een erg tot de verbeelding sprekende manier verteld zodat de stemming er goed in kwam te zitten.

Door Marie José van der Wielen werd een presentatie verzorgd over de ondernemersprijs  die wordt georganiseerd door de Lyons club in samenwerking met de gemeente Leudal en de Rabobank. De genomineerden zijn inmiddels bekend. Uitreiking 23 januari 2013 in de Bombardon.

Zo’n 35 ondernemers bezochten de ondernemersborrel  en omdat het zo gezellig was werd deze dan ook pas in de latere uurtjes afgesloten.

Onderstaand een foto impressie: