Leu-Kafé Haler 12/09/2017

Beste LEU-K leden,

De vakantie voorbij, de korte broeken en minirokjes weer terug in de kast en dus weer tijd voor het serieuzere werk, het ‘netwerk’.

Vorige week dinsdag, 12 september, was het weer tijd voor het eerste LEU-Kafé ‘nieuwe stijl’, deze keer in het pittoreske Haler, waar John Klerkx van de Uffelse Molen onze gastheer was. John had zijn best gedaan om het zo leu-k mogelijk te maken, met aan de ene kant een gezellig café, ingericht met een aantal statafels en een leuke bar en aan de andere kant een gezellig ingericht zaaltje waar het netwerkevenement plaatsvond.

Na een vertraagde aftrap werd het bal geopend met een korte uitleg over het Europees Schutters Treffen, dat volgend jaar in Leudal zijn tenten zal opslaan. Georganiseerd door 5 Leudalse schutterijen biedt dit zeer drukbezochte festijn mooie sponsor- of samenwerkingsmogelijkheden voor Leudalse bedrijven.

Daarna gaf John Klerkx een korte uitleg over de Uffelse Molen en nodigde Mieke Venner iedereen uit om op 3 oktober een kijkje te komen nemen op de open dag van Hoeve de Kaolder.

Tot slot nam Frank van der Schuren namens het bestuur het woord om uitleg te geven over de opzet van het netwerkevenement: ‘speeddaten voor ondernemers’. In korte sessies werden de aanwezigen, twee aan twee aan elkaar gekoppeld, uitgedaagd om te speeddaten; iedereen kreeg 3 minuten de tijd om zichzelf aan de ander voor te stellen en een korte pitch te houden. Na zes minuten klonk de, door Stephan Caris genereus ter beschikking gestelde, toeter en moest er van gesprekspartner gewisseld worden.

Iedere ondernemer sprak op deze manier in een uur tijd een stuk of 6-7 andere ondernemers.

Nu zult u denken: “7 x 6 minuten in een uur tijd?”, Tja, het wekte wel enige verbazing hoe iets wat zo kinderlijk eenvoudig leek (opstaan en 1 stoel naar rechts doorschuiven), en wat ook nog maar door 50% van de deelnemers hoefden te worden uitgevoerd, zo veel moeite kostte. We kunnen hiervoor slechts twee mogelijke, plausibele redenen bedenken: er is bij LEU-K een mooie toekomst weggelegd voor een goede gehoorspecialist, want vrijwel alle ondernemers hoorden de (zeer luid klinkende) toeter niet óf de gesprekken waren zo interessant, dat men bewust de toeter negeerde, de tijdsplanning saboteerde en pas opstond als men echt geen andere uitweg meer zag (er stond dan iemand van het bestuur met de matteklopper te dreigen). Welke van beide opties hier van toepassing was, laat ik graag aan de lezer over.

Kortom; het was weer leu-k, het was weer gezellig, er werd goed genetwerkt en achteraf in de bar bleef het gezellig, mede dankzij de goede zorgen van John en zijn personeel, die met grote regelmaat aparte hapjes langs lieten komen.

Als u de bijbehorende foto’s wilt bekijken, zie beneden.

Rest ons nog om John en zijn personeel te bedanken voor de goede zorgen, de lekkere hapjes en de perfecte locatie.

Met vriendelijke groet,

Bestuur LEU-K

BELANGRIJKE DATA:

  • Dinsdag 10 oktober – LEU-Kafé ‘nieuwe stijl’ in Café de Staasie in Baexem.
  • Donderdag 16 november – Dag voor de Leudalse Ondernemer.
  • Dinsdag 12 december – LEU-Kafé bij Lindeboom Bierbrouwerij in Neer.

Tot 10 oktober, tot LEU-K!