LEU-Kafé Haelen 24/02/2015

Beste LEU-K Leden,

Afgelopen dinsdagavond 24 februari troffen zo’n 40 ondernemers elkaar in Restaurant St. Elisabeth’s Hof, www.elisabethshof.nl

Na een drankje in het restaurant togen we gezamenlijk naar de nieuwe Panoramazaal
van het Bezoekers Centrum Leudal (BCL), www.bezoekerscentrumleudal.nl
Jan Hocks, voorzitter van de Studiegroep Leudal gaf ons een toelichting over de organisatie en de gang van zaken en activiteiten van deze Stichting, zoals o.a. het uitgeven van het tijdschrift ‘Rondom het Leudal’ voor natuur, geschiedenis en milieu. Erg interessant om te horen hoe een organisatie, louter samengesteld uit vrijwilligers dit hele “bedrijf” in de lucht houdt. Jan stond ook even stil bij het ontstaan van de organisatie in 1971, als beweging tegen de plannen om van het Leudalgebied een grootschalig, toeristisch pretpark te maken. En dan nu: Gasten en bezoekers van o.a. de Leistert komen naar Leudal voor de rust en het groen. Zo’n 400.000 mensen die ook moeten eten en drinken. Wat een economische factor.!!

Voor ons als ondernemers goed te weten hoe de Studiegroep, er voor zorgt dat de leefbaarheid van Leudal wordt gegarandeerd en verbeterd. En dit trouwens samen met een aantal andere ‘mede bewoners’ van ’t BCL. zoals de gidsen organisatie ”Het Groene Hart”, Imker vereniging “Roer en Leudal”, Stichting “Herdenkingsmonument” en Velt.
Jan gaf een toelichting bij elke werkgroep. Te veel om hier op te noemen, maar op de site www.studiegroepleudal.nl treft u alle details. De mogelijke nieuwe opzet van het museum kregen we via een youtube filmpje te zien. De samenwerking met andere musea en in de nabije toekomst de aansluiting bij de Museum jaarkaart gaf aan dat de organisatie niet stil staat.
De vice-voorzitter bedankte Jan voor de uitleg en de tijd die hij voor ons had vrijgemaakt.

Aansluitend ging Henk Hendriks op de kist staan voor zijn pitch: energie is rijkdom, wees er dan ook zuinig op. Zie oa. www.hendriksaankoopservice.nl. en zijn weblogs over oa.LADS.
De aansluitende borrel was wederom gezellig en geanimeerd.

Heeft u alle LEU-K cafés in 2015 al in uw agenda gezet? Zie www.leu-k.nl

Graag willen we onder uw aandacht brengen dat ’t volgende LEU-K café op woensdag plaatsvindt. En wel op woensdag 25 maart in de Tram in Ittervoort.

Met vriendelijke groet,

Team LEU-K