LEU-Kafé Baexem 15/12/2015

Sfeervol begeleid door twee vuurkorven die buiten stonden opgesteld, werden we hartelijk verwelkomd door Anke Riesenkamp, eigenaresse van het pittoreske Kasteel Baexem. De gezellige ruimte was meteen bij aanvang al aardig gevuld. Naar schatting waren er circa 50 mensen die acte de présence gaven.

Na een kort openingswoord van onze vicevoorzitter Fritz van Hattem, was het aan Stephan Caris om de andere sprekers voor te stellen. Anke mocht het spits afbijten en ze vertelde enthousiast over haar bijzondere kasteeltje uit de 17e eeuw inclusief prachtige botanische tuin, restaurant en B&B-gedeelte met 6 kamers.

Daarna was het de beurt aan Sjoerd Peters die een korte ‘pitch’ hield over zijn Top-Alivio. Alivio betekent weldaad en dat is ook zeker wat Sjoerd aanbiedt, voor zowel lichaam als geest. Verschillende sauna’s, een heerlijke relaxruimte en een prachtig restaurant zorgen er samen voor dat het zeker de moeite loont om er een kijkje te nemen.

Vervolgens nodigde Stephan mij uit om de spreekbank te beklimmen. In een relaxte vraag & antwoord-vorm vertelde ik over mijn bedrijf Taalservice Limburg, mijn liefde voor taal en voor honden en van mijn plannen als nieuw bestuurslid van LEU-K om de sociale media actiever in te zetten om nog meer verbinding te creëren tussen de Leudal ondernemers.

Na een kort intermezzo nodigde Anke ons uit tot een rondleiding. Ze vertelde over de historie van het Kasteel en we zagen o.a. de muziekzaal, gebruikt voor trainingen, workshops en vergaderingen, maar ook voor allerlei kunstactiviteiten.

Weer terug in het restaurant, kondigde Stephan nog een laatste spreker aan, Frans Joosten, voorzitter van het Plattelandshoés, een project om een hospice te realiseren in Peel en Maas/Leudal, met kansen voor palliatieve zorg voor reguliere doelgroepen en mensen met een lichte lichamelijke en verstandelijke beperking.

Na de ‘pitches’ was er natuurlijk nog meer dan voldoende tijd om te netwerken. Het bleef lekker druk tot lekker laat en er ontstonden weer veel interessant gesprekken.

Rest mij om nogmaals Anke en haar personeel hartelijk te bedanken voor de goede zorgen en de lekkere hapjes.

Binnenkort komen we met nadere informatie over ons nieuwjaarsevenement in januari 2016.
Namens het LEU-K team

Met vriendelijke groet,

Frank van der Schuren
P.R. & Communicatie