LEU-K Themacafé Heythuysen 25/03/2014

Dinsdag 25 maart was Leu-k in Heythuysen te gast bij Mariëlle en Chantal, de ‘uitbaters’ van de Gouverneur. Na de 16 kernen van Leudal met ons ‘Leu-Kafe’ bezocht te hebben, met een gemiddelde deelname van zo’n 50 leu-k leden beleefden we deze avond een primeur: een Leu-Kafe met een hoofdthema. Zeker 60 leu-k leden waren disndagavond afgekomen op onze aangepaste invulling. Met als aftrap het thema MVO. En hoewel goed aangekondigd was de materie voor een aantal aanwezigen toch wat ‘taai’. Ook ontstond er een levendige discussie over MVO.

Aan de hand van een prima voorbereide presentatie door Harrie Smits werden we meegenomen in de wereld van het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Harrie ging iets dieper op de materie in. We hebben met z’n allen de ‘dure’ plicht om de wereldbol waarop we leven minstens net zo leefbaar door te geven aan onze kinderen en kleinkinderen als we hem hebben ‘ontvangen’.

Vervolgens werden we aan het werk gezet met 2 vragen : wat doe je zelf al aan MVO en welke suggesties/ideeën leven er onder ons. Met als uitkomst de ultieme wens: ‘zie je mogelijkheden om met een aantal collega’s een project op te zetten’. Een drietal werkgroepjes wisten de ‘flip-over’ vellen goed vol te krijgen. En hoewel er geen project uitrolde kunnen we, ook na rondgang onder de aanwezigen, stellen dat de insteek van een thema café zeker welkom is. Mede door de eerder genoemde positieve reacties en de aanwezigheid van een aantal leden die we zelden zien, zullen w in de toekomst vaker een Leu-K thema cafe’organiseren, afgewisseld met reguliere Leu-K cafés.

Een fotoimpressie:

Deze diashow vereist JavaScript.